“Klein vogelijn op groene tak, Wat zingt g’een lustig lied” zong mijn moeder vroeger. Het antwoord op de vraag wie dan zijn meester was geweest, verderop in het liedje, laat zich raden.

Het antwoord op de vraag wie dan zijn meester was geweest, verderop in het liedje, laat zich raden. Tegenwoordig weten we dat vogels hun liedjes voor hun soortgenoten zingen en niet om ons te plezieren. Het leuke is dat vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept gaat een wereld open. Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker en interessanter.
Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur mee met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door en langs het ooibos leren we de geluiden herkennen en met de verrekijker worden de vogels in de weilanden nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor ontspruitend lenteleven.
Tip: kijker en fototoestel mee. Kosten voor volwassen € 3,-. Kinderen € 1,50. Aanmelden is niet nodig.
Start bij de Veldschuur, Sportlaan 1M 6681 CD Bemmel. Vanaf 13.45 uur bent u welkom.
Informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.