Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert samen met de gemeente Lingewaard de jaarlijkse Boomfeestdag op woensdag 13 maart 2019. Het doel van deze dag is dat leerlingen bewust leren omgaan met de natuur in hun omgeving en een bijdrage leveren om in de toekomst, die natuur in stand te houden.

De eregasten op deze feestdag zijn de circa 226 leerlingen van basisscholen uit Lingewaard. Met hulp van vele  vrijwilligers en leerkrachten gaan zij van 9 tot 12 uur meedoen met de landelijke Operatie Boomfeestdag. De locatie is rondom kasteel Doornenburg. 

Er wordt een haag geplant, die bestaat uit meidoorn, sleedoorn en rozen.  Daarnaast krijgen eiken – en beukenbomen ook een plaats. Het is een reusachtige klus, waaraan flink gewerkt wordt en die in een paar uur klaar moet zijn.  Ter afwisseling van al dat plantwerk, gaan de kinderen groepsgewijs en onder begeleiding van ervaren natuurgidsen het kasteel en de omgeving van het kasteel ontdekken. Er wordt ook een kraam ingericht, waar de kinderen wat kunnen eten en drinken. 

Tegen 11.30 uur zal het werk grotendeels af zijn. De kinderen krijgen een lekkere appel van Landwinkel De Woerd in Ressen en fietsen weer terug naar school met hopelijk een mooie ervaring rijker.