De Lingewaardse natuur te zien in www.dwaalfilm.eu

Dwaalfilm is een interactieve film op internet. In meer dan 270 korte filmpjes wordt de natuur op en langs de Nederlandse rivieren in beeld gebracht. Elke video vertelt iets over het leven langs de rivier: Over de stroming van het water, over bijzondere plantensoorten, of over de terugkeer van verdwenen dieren zoals de bever en de zeearend. De films laten zien hoe de natuur in ons dichtbevolkte land de ruimte weet te vinden om zich aan te passen en te ontplooien.

In opdracht van Stichting Lingewaard Natuurlijk zijn er door Rombus Natuurfilms uit Nijmegen dertien nieuwe minidocumentaires aan Dwaalfilm toegevoegd. Alle over de natuur in de Lingewaardse uiterwaarden: de Bemmelse Waard, de Gendtse Waard en de Klompenwaard.

De nieuwe filmpjes konden gerealiseerd worden mede dankzij Stichting Mi Corazon, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, K3Delta, Rodruza en de Gemeente Lingewaard.

http://www.dwaalfilm.eu/: Klik naar een wereld van om de hoek. Die voortdurend verandert en nooit verveelt. Dwaal mee langs kust en rivieren. Laat u meevoeren in de waterwereld van Dwaalfilm.

(Hieronder een van de filmpjes uit Bemmel.)