Heggenvlechtbrigade in Lingewaard

Stichting Lingewaard Natuurlijk heeft vanaf 2016 een echte Heggenvlechtbrigade.
De afgelopen jaren is deze groep begonnen met het vlechten van bestaande heggen in Lingewaard. Wij geven u alvast een inkijkje van de werkzaamheden.

In het voorjaar van 2016 zijn we bij kasteel Doornenburg begonnen met het vlechten van een gedeelte van de heg langs de Rijnstraat. Deze stond op de nominatie om gerooid te worden.
In de winter 2016/2017 hebben we een meidoornheg gevlochten in Gendt, vlakbij de Burgemeester van de Meulenlaan, aan de voet van de dijk.
Aan de heg bij kasteel Doornenburg wordt in 2019/2020 verder gewerkt, zodat deze helemaal gevlochten is.
Wij blijven in Lingewaard zoeken naar “nieuwe” heggen om te vlechten.

In de winter wordt met een team van enthousiaste beginnende en gevorderde heggenvlechters gevlochten. De opzet is om een aantal zaterdagen te reserveren. De data worden in overleg bepaald. We houden natuurlijk ook rekening met de knotdagen, omdat die ook in de winterperiode gepland worden.
Voor het benodigde gereedschap zoals; billhook, bijl, hiep, snoeizaag wordt gezorgd. Wij mogen dit lenen van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.
Als je geïnteresseerd bent en zin hebt om een dag mee te vlechten, dan ben je van harte welkom. Ook als je geen enkele ervaring hebt of als je wilt weten, wat heggenvlechters doen ben je welkom. Het is heerlijk om in de buitenlucht te werken. Daarnaast is het mooi om met mensen te werken die het oude ambacht kunnen laten zien en waarderen.

Vlechtheg Kasteel Doornenburg voltooid!


Wilt u vrijwilliger worden, dan kunt u zich aanmelden.
Graag bij voorkeur een reactie per e-mail naar Hans van Berlo:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon 06 47391233 maar een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan natuurlijk ook.

Interesse om vrijwilliger te worden ?
Dan is in het document vrijwilliger worden meer informatie te vinden.